2024. május 04. 03:39

KezdőlapWRCTeljesen elértéktelenedett az összetett versenyeredmény a WRC új pontrendszere alapján

Teljesen elértéktelenedett az összetett versenyeredmény a WRC új pontrendszere alapján

-

A WRC idén bevezetett pontrendszere Horvátországban is megmutatta, hogy szinte semmit sem számít a versenyen elért eredmény. 

A Horvát Rallyn ugyan a legtöbb pontot a versenyt megnyerő Sébastien Ogier szerezte, aki 21 pontot gyűjtött, miután szombat este a harmadik (13 pont), a vasárnapi verseny során ugyancsak harmadik lett (5 pont), és a Power Stage-en is ezt az eredményt érte el (3 pont). 

Ugyanakkor a verseny nagy részében az első helyért harcoló, de a vasárnap dráma után második és harmadik helyen célba érő Elfyn Evans és Thierry Neuville egyaránt 19 pontot szerzett, viszont a negyedik helyen záró Ott Tanak, aki csak messziről követte a dobogósok csatáját nem kevesebb, mint 20 pontot szerzett! 

Ezt gyakorlatilag úgy is lehet értelmezni, hogy a Horvát Rally igazi nyertese Ott Tanak lett, miután a nyolcszoros világbajnok Ogier csak részmunkaidőben versenyez, mint a 2019-es vb első teljes szezont fog teljesíteni.

Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy az idei WRC pontrendszernek köszönhetően elértéktelenedett a verseny végső sorrendje. 

Az egyéni világbajnokságot így továbbra is hat pont előnnyel vezeti Neuville Evans előtt, míg a harmadik helyen a Horvátországban szerzett 13 pontnak köszönhetően Adrien Fourmaux 27 pont hátránnyal áll. 

 

Friss