2024. május 04. 02:10

KezdőlapWRCFourmaux Power Stage győzelemmel köszöntötte születésnapos főnökét a Horvát Rallyn

Fourmaux Power Stage győzelemmel köszöntötte születésnapos főnökét a Horvát Rallyn

-

Adrien Fourmaux a Horvát Rallyn is sok pontot tudott szerezni annak ellenére, hogy a záró napon hibázott és 15 perces javításra kényszerült. 

Adrien Fourmaux folytatta jó szereplését a Horvát Rallyn is, ahol egészen a vasárnapi második szakaszig az ötödik helyen állt, akkor azonban egy levágást gátló elemet eltalálva megrongálta Fordja felfüggesztését és 15 perces javításra kényszerült. Az M-Sport versenyzője azonban sikerrel járt e téren is, és sikerült versenyben maradnia. A szakaszt követően pedig a szervizben volt lehetősége a fordos csapatnak a további szerelésre, aminek köszönhetően Fourmaux megnyerte a Power Stage-et is, így ezzel tudta Richard Millener csapatvezetőt köszönteni, aki éppen a záró napon volt 40 éves. 

Fourmaux összességében 13 pontot tudott szerezni, amivel továbbra is a vb harmadik helyén áll. 

“A Power Stage életem egyik legjobb gyorsaságija volt – mondta a verseny után a francia versenyző. – A célban igen magas volt bennem az adrenalin szint, mert nagyon szerettem volna jól menni és ezért igyekeztem mindent megtenni. Nagyon örültem az első időnek, mert a horvát Power Stage az egyik legnehezebb a szezon során. Annak is örülök, hogy a Monte után sikerült sokat javítani az autó aszfaltos teljesítményén.” 

Ezt követően a hibájáról beszélt Fourmaux. 

“Nagyon kis hiba volt, amit elkövettem, de nagy árat kellett érte fizetni. Mások is hibáztak, azonban mi vesztettük a legtöbbet. A ugyan tudtuk, hogy a pályán sok levágást gátló elem lesz, de azok helyét nem tudtuk, és kicsit arrébb képzeltem el, mint ahol volt. Ezért találtuk el.” 

A francia versenyző azonban örül a 13 szerzett pontnak. 

“Ez a verseny is bizonyítja, hogy sosem szabad feladni. Sikerült sok pontot szerezni és továbbra is a harmadik helyen állunk a bajnokságban. Van még miben fejlődni, de a szezon első harmada nagyon sok pozitívumot tartogatott.” 

Friss