2024. május 03. 23:57

KezdőlapWRCOgier a második versenyző, aki képes volt elérni a 100 WRC-dobogót

Ogier a második versenyző, aki képes volt elérni a 100 WRC-dobogót

-

Sébastien Ogier mérföldkőhöz ért a Horvát Rally győzelmével, hiszen megszerezte 100. dobogós eredményét a WRC-ben, ennél többre pedig csupán Sébastien Loeb volt képes. 

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier már régóta a WRC-történelem második legeredményesebb versenyzője a kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb után, azonban a toyotás versenyző a Horvát Rallyn még egy tekintetben megerősítette ezt a pozíciót, hiszen a hétvégén elérte 100. dobogós eredményét, aminél többre szintén csak Loeb volt képes, mégpedig 120-ra. 

A dobogós eredmények tekintetében Carlos Sainz a harmadik legeredményesebb 97-tel. 

Ogier azonban nemcsak, hogy a dobogón tudott zárni, de annak a legmagasabb fokán ünnepelt, így 59. futamgyőzelmét is megszerezte a WRC-ben, amivel ugyancsak a 80 győzelmet szerző Loeb mögött áll, míg őt Marcus Grönholm 30-cal követi. 

“Eseménydús verseny volt, melyen igen látványos versengést láthattak a szurkolók – mondta Ogier a Horvát Rally végén. – Az autóban sokat kellett küzdeni annak ellenére is, hogy a nagyon várt eső tulajdonképpen nem jött meg. A gyors, nagyon koszos pályákon nem volt könnyű úton maradni, sokszor én is lecsúsztam a pályáról. Örülök, hogy sikerült megszerezni a győzelmet, igyekeztünk folyamatosan nyomás alatt tartani az előttünk lévőket. A Power Stage-nek is helyet adó szakaszról tudtam, hogy nagyon nehéz lehet és képes meglepetéseket okozni és pont ezt láttuk vasárnap reggel. A 100. dobogós eredményt elérni egy olyan dolog, amire egyáltalán nem gondol egy versenyző sem, amikor elkezdi karrierjét, éppen ezért külön örülök, hogy sikerült elérni. Most, hogy már nem versenyzek teljes szezonban és a mezőny eleje továbbra is igen gyors, ez az eredmény még többet ér.” 

Horvát Rally: Ogier nyerte Neuville és Evans kiélezett csatáját, veretlen maradt a Toyota

Ogier örömét azonban beárnyékolja az idén bevezetett új WRC-pontrendszer. 

“Az öröm mellett azonban szomorúságot is érzek, mert csupán a negyedik verseny volt ez és már háromszor bebizonyosodott, hogy egy nagy hülyeség az idei pontrendszer. Semmi értelmét nem látom és csak szégyent hoz a sorozatra, bízom benne, hogy a lehető leghamarabb változás történik. A versenyen elért összetett eredménynek semmi értelme.” 

Friss