2024. május 04. 04:34

KezdőlapWRCTanak: Most nem mondanék semmit a pontrendszerről

Tanak: Most nem mondanék semmit a pontrendszerről

-

Ott Tanak ugyan a Horvát Rallyn csupán a negyedik helyet szerezte meg, azonban az új pontrendszer alapján a futamgyőztes Sébastien Ogier után a második legtöbb pontot szerezte. 

Sébastien Ogier futamgyőztesként 21, Elfyn Evans második helyen, és Thierry Neuville harmadik helyen célba érve 19-19, míg Ott Tanak negyedikként zárva 20 pontot szerzett a Horvát Rally végén, így gyakorlatilag a 2019-es világbajnok járt a legjobban az idei pontrendszerrel, mivel a nyolcszoros világbajnok csak részmunkaidőben versenyez ebben az évben. 

Tanak maga is sokat bírálta az idén bevezetett pontrendszert korábban, ezért érthető, hogy kíváncsi volt a média a véleményére a Horvát Rally végén is. 

“Most nem mondanék semmit a pontrendszerrel kapcsolatban, korábban már sokat beszéltem róla.” – mondta Ott Tanak a Rallit.fi oldalnak. 

Az észt versenyzőt ezt követően már a Rally1-es Hyundairól kérdezte a finn oldal munkatársa. 

Horvát Rally: Ogier nyerte Neuville és Evans kiélezett csatáját, veretlen maradt a Toyota

“Aszfalton még mindig nagyon nehezen tudom vezetni az autót, nehéz magabiztosnak lenni vele. Meglátjuk, hogy a portugál murván mennyire sikerül jó tempóban vezetni. A Szafari Rallyn ugyan már vezettem murván, azonban az annyira más verseny, mint a többi murvás, hogy nem lehet belőle kiindulni. Nehéz gyorsan megtalálni egy új csapat új autójával a jó tempót, mert sok meglepetést tud tartogatni. Bízom benne, hogy sikerül azonban jól teljesíteni és sikerül közelebb kerülni a többiekhez a bajnokságban.” 

Ott Tanak bár a szezon előtt a legnagyobb esélyesek közé tartozott a világbajnoki címért folytatott csatában, négy verseny után 33 ponttal csak a bajnokság negyedik helyén áll csapattársa, Thierry Neuville, a Toyotás Elfyn Evans és az M-Sportos Adrien Fourmaux mögött. 

Friss