back to top
2024. május 06. 06:16

KezdőlapWRCMikkelsen elmondta miért maradt el horvát tempója az élmezőnyétől

Mikkelsen elmondta miért maradt el horvát tempója az élmezőnyétől

-

Andreas Mikkelsen tempója nem sokkal volt jobb a Montén mutatottnál Horvátországban sem, annak ellenére, hogy még tesztversenyen is indult. A norvég versenyző azonban választ adott a kritikusoknak. 

Andreas Mikkelsen a Montén még arra hivatkozott, hogy elmaradt a Rally1-es kategória tempójától, hogy még tanulnia kell a hibrid Hyundait. 

Azonban tempója a Horvát Rallyn sem sokkal volt jobb, annak ellenére, hogy a verseny előtt elindult az olasz Alba Rallyn. 

“Az első két nap során valóban messze voltam az élmezőny tempójától – mondta a hatodik helyen célba érő Mikkelsen a Rallit.fi oldalnak. – Ugyanakkor ez a különbség fokozatosan kisebb lett. Több tesztre van szükségem, több időt kell töltenem az autóban, ahhoz, hogy még magabiztosabb legyek vele. Picivel könnyebb versenyre számítottunk Horvátországban, annak ellenére, hogy tudtuk, hogy nehezek lesznek a körülmények. A Rally1-es élmezőny tempója közel azonos volt, nehéz volt tartani velük a lépést. Én 2021-ben indultam utoljára Horvátországban és a pályák nem ismerete ugyancsak közre játszott a tempómban.” 

A kétszeres WRC2-es világbajnok versenyző legközelebb a Lengyel Rallyn indul. 

“Lengyelországban már ugyan versenyeztem korábban, de ott is hátrányt jelenthet, hogy murván nem ismerem eléggé az autót.” 

Friss