2024. május 05. 00:16

KezdőlapWRCIgen szép összeg gyűlt össze a Craig Breen Alapítvány árverésén

Igen szép összeg gyűlt össze a Craig Breen Alapítvány árverésén

-

Kedd estig tartott az az árverés, melynek bevételéből a Craig Breen Alapítvány a J1000 Forestry Series ír versenyzői fogja támogatni. Az árverésen több mint 50 000 euró gyűlt össze. 

A Craig Breen Alapítványt azért hozták létre, hogy folytatódjon a fiatal ír autóversenyzők támogatása, amit a tavaly elhunyt ír versenyző is tett. 

Craig Breen halálának első évfordulóján azonban egy árverésre is sor került, melyen több Hyundai Motorsportos termékre is lehetett licitálni, a bevételből pedig a J1000 Forestry Series ír versenyzőit fogják segíteni. 

Az árverés kedden este zárult le, végül pedig 51 902 euró (kb. 20.42 millió forint) gyűlt össze. 

A licitálás legértékesebb darabja Thierry Neuville tavalyi bukósisakja lett, 10 010 euróval (kb. 3.93 millió forint), Craig Breen korábbi versenyruhája 6 000 euró (kb. 2.36 millió forint), míg Ott Tanak versenycipője 973 euró (kb. 382.9 ezer forint) árult talált gazdára. 

Az árverés ugyan lezárult, azonban a Craig Breen Foundation oldalon továbbra is lehet 10 euróért tombolát vásárolni, melynek fődíjaként egy szerencsés egy teszten beülhet egy Rally1-es Hyundaiba. A tombola sorsolását a Portugál Rallyn tartják, május 12-én. 

Az Alapítvány oldalán más árucikkek is megvásárolhatóak, a bevételből pedig szintén a fiatal ír versenyzőket fogják támogatni. 

Friss