2024. május 05. 06:18

KezdőlapWRCRovanpera ismét a hibrid Toyotával tesztelt (videó)

Rovanpera ismét a hibrid Toyotával tesztelt (videó)

-

A Toyota csapata nem sokáig pihent a Horvát Rally után, szerdán már Szardínián tesztelt, ahol Kalle Rovanpera vezethette a Rally1-es autót. 

A Toyota három nappal a Horvát Rally után már Szardínián tesztelt, ahol Kalle Rovanpera vezethette a hibrid Rally1-es Toyota Yarist. 

A teszt után több kérdés is felmerülhet. 

Tavaly a japán gyártó ugyancsak Portugália előtt tesztelt a Szardínia Rallyra is, mégpedig az olasz szigeten. Azonban a Szardínia Rally tavaly igen különleges volt, hiszen a verseny előtti nagy esőzések miatt több vizesárok is volt a szakaszokon, melyek szinte folyamatosan problémát tartogattak a japán gyártó versenyzőinek. A WRC gyári csapatai idén is csak korlátozott tesztnapot vehetnek igénybe, így érthető lenne, hogy egyszerre két versenyre tesztel a Toyota. 

A másik kérdés pedig, hogy Kalle Rovanpera a Portugál Rally után Szardínián is indulni fog? Ez azért lenne meglepő mert a korábbi olasz versenyeken szinte mindig akadt valamilyen nagyobb problémája a kétszeres világbajnoknak, ezért a pletykák szerint nem igazán kedveli. Sébastien Ogier ugyanakkor négyszer tudott nyerni Szardínián, így Sébastien Loeb mellett a verseny legeredményesebb pilótája. 

Kilenc Rally1-es autó indul a Portugál Rallyn, hatalmas csata várható a WRC2-ben

Mint arról már beszámoltunk, Portugáliában a Toyota mindkét világbajnoka rajthoz áll. 

Friss