back to top
2024. május 08. 22:38

KezdőlapWRCKatsuta dobogóra állna a Portugál Rallyn

Katsuta dobogóra állna a Portugál Rallyn

-

Takamoto Katsuta már az előző években is harcban tudott lenni a dobogóért a Portugál Rallyn, azonban eddig mindig lemaradt róla. A japán toyotás idén azonban szeretne végre a legjobb háromban zárni Portugáliában. 

Takamoto Katsuta eddig hatszor indult a Portugál Rallyn, ahol 2021-ben és 2022-ben is a negyedik helyen zárt. A dobogóhoz két éve volt a legközelebb, amikor Dani Sordo csak az utolsó szakaszon tudta megelőzni 2.1 másodperccel és a spanyol versenyzőé lett a harmadik hely. Taka tavaly már hamar elveszítette a jó eredményre esélyét, mivel a második szakaszon generátorprobléma miatt kiesett. 

“Egyértelműen a dobogós eredmény elérése a cél az idei Portugál Rallyn – mondta Takamoto Katsuta a WRC hivatalos oldalának. – Két éve épphogy lemaradtam róla, amikor Dani Sordo megelőzőt, és azóta is szeretnék ezért bosszút állni.“ 

A japán versenyző idén már tudott dobogón ünnepelni, miután a Szafari Rallyn második helyen ért célba, a legtöbb versenyen azonban csak néhány szakaszig tud igazán gyors lenni, majd valamilyen problémával kényszerül megküzdeni. 

“A tempóm néhány szakaszon már elég jó, de aztán valami mindig történik és az eredmény nem lesz túl jó. Tudtam, hogy a Horvát Rally nagyon trükkös verseny, ezért az elején óvatosan kezdtem. A többi versenyző feszegette a határait, de én ezt nem tudtam megtenni.” 

Katsuta végül szombat este a hatodik volt Horvátországban, majd vasárnap a leggyorsabb tudott lenni, a Power Stagen pedig két pontot tudott szerezni, így összességében 15 pontot gyűjtött és a vb ötödik helyén áll Sébastien Ogier-vel azonos pontszámot gyűjtve. 

Friss