back to top
2024. május 15. 12:13

KezdőlapWRCA WRC Promóter továbbra is tervez a Horvát Rallyval, de...

A WRC Promóter továbbra is tervez a Horvát Rallyval, de…

-

Idén lejár a Horvát Rallyval kötött szerződése a WRC-nek, azonban a világbajnokság promótere továbbra is számít déli szomszédunk kiváló versenyére, ugyanakkor a szervezők tervezett változtatását nem minden áron támogatja. 

A Horvát Rally 2021-ben került a WRC-naptárba, és sikere töretlen volt az elmúlt években a versenyzők és szurkolók között is. 

A horvát verseny kihívást jelentő aszfaltos pályáin minden évben fordulatos verseny alakul ki, az eddigi négy verseny közül három esetében az utolsó napon dőlt csak el a győztes személye. 

A WRC Promóter pedig továbbra is számol a Horvát Rallyval a kiváló rendezés és komoly népszerűség miatt. 

“Dolgozunk a lejáró szerződés megújításán – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója az Autosport.com oldalnak – Az idei verseny szerdai napján tartották a választásokat Horvátországban, és mivel ugyanaz a kormány maradt, bízunk benne, hogy gyorsan megtudunk állapodni.” 

A horvát verseny a kezdetek óta mindig a főváros, Zágráb környékén volt, azonban a szervezők szeretnék az Adriai-tenger közelében vinni a rendezvényt. 

“A Horvát Rallyn az volt az egyik legjobb dolog, hogy a fővárosban lehettünk. Amennyiben elszeretnék onnan vinni a versenyt, a szervezőknek meg kell győzniük minket, hogy ez jobb döntés lenne. A tervet el kell adniuk számunkra. Csak abban az esetben támogatjuk a költözést, ha az új központtal nagyobb értéke lenne a versenynek és népszerűbbé válna. Azt gondolom, hogy az elmúlt években kiváló versenyeket láthattunk nagyszerű pályákon, és nem vagyok benne biztos, hogy az Adriai-tenger közelében még jobb lenne.” 

Az idén a WRC-naptárba visszatérő Lengyel Rally azonban csak erre az évre kapott lehetőséget, míg a következő években a Lett Rally és Észt Rally rotációs rendszerben kap helyet a WRC-ben, árulta el Larkin. 

Friss