back to top
2024. május 15. 19:08

KezdőlapWRCMartins Sesks először tesztelt a Ford Pumával

Martins Sesks először tesztelt a Ford Pumával

-

Martins Sesks megtette első kilométereit az M-Sport Ford Pumájával, mellyel majd a Lengyel Rallyn és hazájában, a Lett Rallyn fog indulni. 

Mint azt már korábban megírtuk, Martins Sesks nagy lehetőséget kap az M-Sporttól, miután a lengyel és lett WRC-futamokon a csapat Rally1-es autójával indulhat. A lett versenyző az első versenyén még hibrid rendszer nélküli, majd hazájában már azzal is felszerelt autót vezethet. 

Sesks Lengyelországban tavaly, hazai versenyén pedig az elmúlt két évben egyaránt nyerni tudott az Eb mezőnyben. 

A 24 éves versenyző azonban már az első kilométereit is megtette a Pumával. 

“Körülbelül 70 km-t tudtam tesztelni az autót, és a kezdeti izgatottság a végére teljesen el is múlt – mondta Sesks. – Azt hiszem, hogy a további teszteken még jobban megtudom ismerni az autót. Most az volt a cél, hogy megismerjünk minden gombot az autóban és megismerjük az irányítását, legközelebb már sokkal jobban ismerni fogom az autót.“ 

A lett versenyző, akinek Renars Francis fog navigálni a WRC-futamokon is, elárulta, hogy a versenyek teljesítése lesz a cél a Pumával. 

“A fő cél Lengyelországban és Lettországban is a verseny minden szakaszának teljesítése lesz. Ha következetesen, a legkisebb kockázat nélkül tudunk versenyezni, már egy fél győzelmet elértünk. Szeretnénk azonban kicsit versenyképesek is lenni az autóval, amiben a következő tesztek segíthetnek.” 

Sesks elárulta, Malcolm Wilson nagyon figyelemmel követi majd teljesítményét a két WRC-futamon és ha a versenyek jól sikerülnek, a jutalmat is megkapják. 

A lengyel versenyt június végén, a lett futamot július közepén rendezik. 

Friss