back to top
2024. május 21. 01:19

KezdőlapWRCOgier: Le kell ülni és nyugodtan átgondolni a 2025-ös WRC-szabályokat

Ogier: Le kell ülni és nyugodtan átgondolni a 2025-ös WRC-szabályokat

-

Sébastien Ogier jól tudja, hogy baj van a WRC-ben, miután kevés autó indul a csúcskategóriában, azonban szerinte nem a februárban megjelent szabálymódosítások fogják ezt a problémát megoldani. 

“Azt gondolom, hogy a 2025-re tervezett szabályok túl gyorsan és nem átgondolva lettek kitalálva – mondta Sébastien Ogier. – Biztos vagyok benne, hogy még alaposan átlesznek gondolva ezek a szabályok, mielőtt azt jóváhagyásra benyújtják a Motorsport Világtanácsnak. A WRC jelenlegi gyári csapatai nagy költségeket fordítottak a jelenlegi Rally1-es autók megalkotására. Ugyanakkor tudom, hogy a jelenlegi nyolc autó nem elég a csúcskategóriában. Valahogy ezeknek az autóknak a számát növelni kell, de azt nem lehet kérni, hogy a gyártók gyengítsék le a Rally1-es autókat a Rally2-es járművek szintjére.” 

A WMSC ülésén született rallysportot érintő összes döntés egy helyen

Ogier tudja, hogy változtatásokat kell eszközölni, azonban ezeket nem szabad elkapkodni. 

“Egyértelmű, hogy változtatni kell, mégpedig minél hamarabb, de ezeket a módosításokat át kell gondolni. Ha jól tudom, a jelenleg bejelentett szabálymódosításokat egy gyári csapat sem támogatta. Egyértelmű az is, hogy olcsóbbá kell tenni a Rally1-es autókat, mégpedig úgy, hogy továbbra is látványosan lehessen velük közlekedni, mert a szurkolók a látvány miatt szeretik ezt a sportot. Közeleg a WMSC júniusi ülése, mely előtt már hetekkel be kell nyújtani a szabályokat jóváhagyásra, azonban most kell igazán a nyugodt gondolkodás. Biztos vagyok benne, hogy még sok fejtörést fog okozni az illetékes személyeknek a végleges szabályok kitalálása, azonban szerint középtávon kellene változtatni és nem egyik napról a másikra.” 

Friss