back to top
2024. május 19. 01:02

KezdőlapWRCAz USA újabb lépést tesz, hogy újra WRC futamot rendezhessen

Az USA újabb lépést tesz, hogy újra WRC futamot rendezhessen

-

Az Egyesült Államok utoljára 1988-ban adott otthont a WRC-nek, most egyre komolyabbak a szándékaik, hogy 2026-ban ismét bekerüljenek a naptárba.

Miki Biasion nyerte Lancia Delta Integraléval az 1988-as Olympus Rallyt, amelyet Tacomában rendeztek. A murvás futamon 38 gyorsasági és közel 550 kilométeres versenytáv várt az indulókra.

Az USA törekvését a rally-világbajnokság egy fordulójának megrendezésére már a tavaly áprilisban Reliance városában megrendezett első WRC bemutató esemény megmutatta. Most újabb lépést tesznek a jövő hónapban, a Tennessee Rally USA-n. A június 14-16-án Chattanoogában rendezett esemény 14 szakaszon 68 mérföldet foglal magában. A rally egy WRC forduló menetrendje szerint zajlik majd, a szombati és a vasárnapi nap két három szakaszból álló körből áll, amelyeket szervizeléssel osztanak fel, és egy, a városhoz közeli nézőtéri szakaszon történő egyetlen gyorsaságival zárulnak.

A 45 nevezőben maximált futam az ARA szabályainak megfelelően zajlik, de nem számít az amerikai sorozat első számú pontgyűjtő fordulójának.

A péntek esti ünnepélyes rajtot az AT&T Field-en, a helyi baseballcsapat, a Chattanooga Lookouts otthonában tartják. A szerviz mindkét napon a Polk County High Schoolnál lesz, a cél a Chattanooga Choo-Choo, a híres Glenn Miller-dalról elnevezett vonat mellett lesz.

A demonstrációból bemutató rallyvá válás egy újabb verseny előfutára, amely Chattanooga-t közelebb hozhatja a 2026-os WRC forduló rendezéséhez.

Fotó: Hyundai Motorsport

 

Friss