back to top
2024. május 18. 19:44

KezdőlapWRCOgier szeretné kihasználni jó rajthelyét a Portugál Rallyn

Ogier szeretné kihasználni jó rajthelyét a Portugál Rallyn

-

Sébastien Ogier egy év kihagyást követően indul ismét a Portugál Rallyn, ahol idén szeretné kihasználni jó rajthelyét. 

Sébastien Ogier idei harmadik versenye lesz a Portugál Rally, miután a Montén második lett, míg Horvátországban nyerni tudott. 

A nyolcszoros világbajnok korábban ötször is győztesen zárt Portugáliában, ezért idén is bízik egy jó eredményben. 

“Izgatottan várom a Portugál Rallyt, ahol egy év kihagyása után indulok újra – mondta Sébastien Ogier. – Sok jó emlékem van erről a versenyről, de ezek az emlékek elsősorban még abból az évekből vannak, amikor a versenyt az ország déli részén rendezték. Ezen a versenyen azonban mindig jó a hangulat, ezért is várom nagyon. A rajthelyünk kedvezhet nekünk és ezt az előnyt szeretnénk kihasználni. Biztosra azonban nem lehet venni semmit, mert bármikor érkezhet egy-egy hevesebb eső és az boríthat mindent. A tavalyi Akropolisz Rally óta ez lesz az első murvás versenyem, mivel a tesztünk jól sikerült, bízom egy jó szereplésben.” 

Ogier korábban 13 alkalommal indult a Portugál Rallyn, és 2010-ben Citroen C4 WRC-vel, 2011-ben Citroen DS3 WRC-vel, 2013-ban és 2014-ben Volkswagen Polo WRC-vel, 2017-ben pedig Ford Fiesta WRC-vel tudott nyerni. 

Az idei Portugál Rallyn 22 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a 337.04 km-es versenytávot valószínűleg majd száraz körülmények között kell teljesíteni. 

Friss