back to top
2024. május 18. 22:30

KezdőlapWRCRovanpera mesterhármast szeretne elérni Portugáliában

Rovanpera mesterhármast szeretne elérni Portugáliában

-

Kalle Rovanpera az elmúlt két évben egyaránt nyerni tudott és idén szeretne mesterhármast elérni a Portugál Rallyn. 

Kalle Rovanpera tavaly éppen Portugáliában szerezte idénybeni első győzelmét, idén ugyan ezt már elérte a Szafari Rallyn, azonban miután az elmúlt két évben nem volt gyorsabb versenyző nála Portugáliában, szeretne idén is győzelemmel zárni. 

“Portugália az egyike azon versenyeknek, melyet már nagyon várok – mondta Kalle Rovanpera. – Nagyon szeretem ezt a versenyt. Mindig sok szurkoló van a pályák mentén, és a szakaszok is igen tetszenek. Úgy tűnik, hogy nagyon jüól is tudok ezeken a pályákon vezetni, mivel az elmúlt két évben egyaránt nyerni tudtam. Idén a mesterhármas elérése lesz a célunk, bár nyerni sosem könnyű. Az élmezőny nagyon jól ismeri a pályákat, ezért nagy csatára számítok. Számunkra talán a rajthely jelenthet némi előnyt, ez azonban változhat, ha esni fog.”  

Kalle Rovanpera idén csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, azonban korábban már négyszer indult a Portugál Rallyn, és mint az a fentiekben is említve lett, az elmúlt két évben egyaránt nyerni tudott. 

Az idei Portugál Rallyn 22 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a 337.04 km-es versenytávot valószínűleg majd száraz körülmények között kell teljesíteni. 

Friss