back to top
2024. május 19. 07:51

KezdőlapWRCEladó a Peugeot 206 WRC, mellyel Grönholm, Burns, Panizzi és Rovanpera is versenyzett

Eladó a Peugeot 206 WRC, mellyel Grönholm, Burns, Panizzi és Rovanpera is versenyzett

-

Egy aukciós oldalon meghirdetésre került az a 2001-es Peugeot 206 WRC, mellyel Gilles Panizzi és Marcus Grönholm is győzelmet tudott ünnepelni a WRC-ben, de vezette vb futamon Didier Auriol, Richard Burns és Harri Rovanpera is. 

A 35-ös alvázú Peugeot 206 WRC 2001-ben, Cipruson debütált versenyen először, akkor azonban még Marcus Grönholm nem tudott vele célba érni műszaki hiba miatt. Az autóval az első vb futamgyőzelmet Didier Auriol érte el a 2002-es Korzika Rallyn, majd még abban a szezonban Marcus Grönholm tudott nyerni vele Ausztráliában és Új-Zélandon. 

Az autóval később versenyzett WRC-futamon Harri Rovanpera, valamint Richard Burns is, 2005-ben a Peugeot eladta a járművet és a francia Bozian Racing tulajdonába került, ahol utoljára Nicolas Bernardi vezette WRC-futamon a 2005-ös Német Rallyn.  

Később a francia Jean-Paul Grohens és az olasz A-Style Team is volt az autó tulajdonosa, most pedig a brit Girardo & Co autói között található. 

Az autó azonban most felkerült a Pistonheads aukciós oldalra, túl sok információ azonban nem lett megjelenítve az autóról, így az árat is a tulajdonostól lehet megtudni. 

Friss