back to top
2024. május 19. 10:10

KezdőlapWRCEvans sok pontot szerezve feledtetné tavalyi nagy esését Portugáliában

Evans sok pontot szerezve feledtetné tavalyi nagy esését Portugáliában

-

Elfyn Evans korábban már tudott győzelmet is ünnepelni a Portugtál Rallyn, tavaly azonban egy hatalmas balesetet szenvedett el. Idén szeretné ezt az esést sok pontot szerezve feledtetni. 

Elfyn Evans a világbajnokság második helyéről várhatja a Portugál Rallyt, miután a WRC-szezon eddigi négy versenyén két második, egy harmadik és egy negyedik helyezéssel a bajnokság második helyén áll. A walesi toyotás bízik a jó szereplésben az idei Portugál Rallyn is. 

“A szezon legmozgalmasabb részében vagyunk most, amikor sorban következnek a versenyek, Portugáliával pedig egy sor murvás verseny következik – mondta Elfyn Evans. – Portugália mindig egy nagyon jó verseny, sok kellemetlenséget is tartogathat az utak egyenetlensége, különösen a klasszikus pénteki szakaszokon. Mint minden murvás versenyen, a rajthely itt is fontos szerepet kap, de az időjárás is okozhat meglepetést. Szeretnénk a legjobb formánkat nyújtani és a lehető legtöbb pontot szerezni.”  

Evans korábban 11 alkalommal indult már a Portugál Rallyn, ahol 2021-ben győztesen tudott célba érni. 

Az idei Portugál Rallyn 22 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a 337.04 km-es versenytávot valószínűleg majd száraz körülmények között kell teljesíteni. 

Friss