back to top
2024. május 19. 09:37

KezdőlapWRCFourmaux egyik kedvenc versenyén, Portugáliában folytatná idei jó szereplését

Fourmaux egyik kedvenc versenyén, Portugáliában folytatná idei jó szereplését

-

Adrien Fourmaux az idei WRC szezon egyik kellemes meglepetése, az M-Sport francia versenyzője pedig folytatná jó szereplését egyik kedvenc versenyén is. 

Adrien Fourmaux kapcsán a korábbi problémák miatt sokan azt várták, hogy sorban törni fogja az M-Sport Ford Pumáját idén, azonban a francia versenyző csupán Horvátországban hibázott, majd kitűnő szerelői képességét bemutatva folytatni tudta a versenyt és komoly pontszámot szerzett. 

E mellett azonban Svédországban és Kenyában is dobogóra tudott állni, így a Portugál Rallyt a bajnoki harmadik helyről várhatja. 

“Igazán híres verseny a Portugál Rally, ahol látványban is sem szokott hiány lenni – mondta Fourmaux. – A pályák nagy része a hegyekben található, ezért nagyon technikásak, nehezek a körülmények és könnyedén túl melegszenek az autók. Azonban az autók mellett a versenyzőket is megterhelik a nehéz körülmények. Idén negyedszer indulok ezen a versenyen, és nagyon kedvelem a pályákat, fantasztikus élményt jelent mindig a Fafe ugrató pályáján befejezni a versenyt. Bízom benne, hogy idén is élvezni tudom a versenyt és jó eredményt tudok elérni.” 

Fourmaux 2021-ben érte el eddigi legjobb eredményét Portugáliában, akkor a hatodik helyen zárt.  

Az idei Portugál Rallyn 22 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a 337.04 km-es versenytávot valószínűleg majd száraz körülmények között kell teljesíteni. 

Friss