back to top
2024. május 19. 09:07

KezdőlapWRCThierry Neuville nyerni szeretne a Portugál Rallyn

Thierry Neuville nyerni szeretne a Portugál Rallyn

-

Thierry Neuville a WRC-pontverseny éléről várhatja a Portugál Rallyt, ahol szeretné megismételni a Montén elért eredményt. 

Thierry Neuville győzelemmel kezdte a Montén az idei WRC-szezont, majd Svédországban negyedik, Kenyában ötödik, Horvátországban pedig harmadik helyen zárt, így hat pont előnnyel vezeti a pontversenyt Elfyn Evans előtt. 

A Hyundai belga versenyzője, ugyan tudja, hogy Portugáliában nem biztos, hogy jó lesz az első rajthely, azonban így is a győzelmet célozza meg.  

„A portugáliai sikerhez következetességre, jó autóbeállításra és önbizalomra van szükségünk az autóban – mondta Thierry Neuville. – Az útviszonyok és a rajtpozíció is nagyban befolyásolja a teljesítményünket: ha esik az eső, akkor gyorsak leszünk, ha száraz, akkor többet küzdünk, mert mindenki jól ismeri a szakaszokat. A tesztek során elégedett voltam az autóval, és olyan beállításra koncentráltunk, amely önbizalmat ad ahhoz, hogy nagyon csúszós körülmények között is támadjak. Minden kanyarkombinációban precízebb autóra van szükség, az a célom, hogy optimalizáljuk a pénteki és szombati teljesítményünket, mielőtt a vasárnapi támadást a maximális pontszámért megtámadnám, a dobogó legfelső fokán szeretnék végezni.” 

Neuville korábban 12 alkalommal indult a Portugál Rallyn, ahol 2018-ban tudott nyerni. 

Az idei Portugál Rallyn 22 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a 337.04 km-es versenytávot valószínűleg majd száraz körülmények között kell teljesíteni.   

Friss