back to top
2024. május 19. 14:42

KezdőlapWRCDani Sordo szeretné kihasználni a rajthelyéből fakadó előnyt a Portugál Rallyn

Dani Sordo szeretné kihasználni a rajthelyéből fakadó előnyt a Portugál Rallyn

-

Dani Sordo a tavalyi Japán Rally után tér vissza a WRC mezőnyébe, Portugáliában pedig rajthelyét kihasználva nyerni szeretne. 

Dani Sordo első idei vb versenyére kerül sor a hétvégi Portugál Rallyn, a spanyol pilóta utoljára a Japán Rallyn indult, ahol a nagy esőben hamar véget ért futama, ugyanakkor utolsó murvás futamán, az Akropolisz Rallyn a harmadik helyen zárt. 

A 41 éves pilóta a Portugál Rallyn szeretné kihasználni első napi rajthelyét és a győzelmet célozza meg. 

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét Rally1-es autóval versenyezhetek, különösen Portugáliában – mondta Dani Sordo. –  Ez mindig egy különleges rally a versenyzők és a nézők számára is. Ez egyedülálló kihívás az autó számára a hőmérséklet és a szakaszok profilja miatt, így a megfelelő beállítás a siker kulcsa. Sokat dolgoztunk az esemény előtti tesztelésen, hogy tökéletesítsük azt, hogy a következő hétvégén keményen támadhassunk. Ez érdekes lesz, tekintve, hogy a részmunkaidős versenyzők nagy része nagyon versenyképes ebben a szezonban, és a rajthely egy másik fontos tényező az ilyen típusú talajon való sikeresség szempontjából. A végső cél a győzelem, és remélem minél több pontot szerezhetek ezen a hétvégén a csapatnak.” 

Sordo eddig 15 alkalommal versenyzett Portugáliában, azonban nyerni még nem tudott, eddigi legjobb eredménye a második hely volt, melyet 2021-ben és tavaly tudott elérni. 

Friss