back to top
2024. május 20. 12:18

KezdőlapWRCNeuville szerint a murvás versenyekkel sokat fog nehezedni idei WRC-szezonja

Neuville szerint a murvás versenyekkel sokat fog nehezedni idei WRC-szezonja

-

Thierry Neuville az élről várhatja a Portugál Rally, mely az első abból a hét murvás versenyből, mellyel a WRC-szezon folytatódik. A belga versenyző szerint nehezebbé válik szezonja a laza talajú versenyeken. 

Thierry Neuville a WRC-szezon eddigi négy versenyén nagyszerűen szerepelt, hiszen hat pont előnyel vezeti a pontversenyt a Portugál Rally előtt. Ez azonban azt is jelenti, hogy a hétvégi versenyen elsőként kell rajtolnia az első napon, így takarítania kell a pályákat riválisai előtt. 

“Örülök, hogy vezetem a pontversenyt és Horvátországban is sikerült megőriznem az előnyömet, mert Portugáliától sokkal nehezebb folytatás várhat ránk – mondta Thierry Neuville a Motorsport.com oldalnak. – A sorban következő murvás versenyeken gyakorlatilag csak a nagyobb eső és a nehezebb körülmények segíthetnek számomra a pont szerzésben a versenyek első felében, a pontveszteséget pedig csak vasárnap tudjuk csökkenteni.

Portugál Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Portugáliában az élen indulva az első napon takarítjuk az utat a mezőny számára, míg Kalle Rovanpera hetedik, Sébastien Ogier az ötödik helyről indul, Tanak pedig a negyedikről. Az autó sokat fejlődött murván is, azonban a Toyota előttünk jár, bízom benne, hogy sikerül a hátrányt csökkentenünk.” 

Friss