back to top
2024. július 27. 02:06

KezdőlapWRCEvans: A 24 pont hátrány most soknak tűnik, de még hosszú a...

Evans: A 24 pont hátrány most soknak tűnik, de még hosszú a szezon

-

Elfyn Evans hiába próbált jó teljesítményt nyújtani a Portugál Rallyn, sok probléma után csupán hat pontot tudott szerezni és 24 pontos hátrányba került a bajnokságban. 

Elfyn Evans ugyan a Portugál Rally első napjának első felén folyamatosan lassabb volt legfőbb riválisánál, Thierry Neuville-nél, azonban hátránya nem volt ledolgozhatatlan egészen a péntek délutáni második szakaszig, ahol defektet szedett össze. Ettől a szakasztól pedig navigátora, Scott Martin a délután hátralévő pályáin mobiltelefonról tudta csak olvasni az itinert, mivel a jegyzetfüzetét az első délutáni szakasz stopállomásán felejtette. 

A defekt után már csak a pályák teljesítésére törekedett Evans egészen vasárnapig, amikor próbált a napi értékelésben minél előrébb végezni. Az utolsó előtti szakaszon azonban túlmelegedett Toyotája motorja és többször megállva tudott csak célba érni, amivel elvesztette esélyét a napi pontokra. A Power Stage előtt sikerült a problémát megoldania a walesi versenyzőnek, azonban a legjobb öt versenyző közé már nem tudott bekerülni a záró szakaszon, így csak a szombati helyezésért járó hat pontot tudta megszerezni. 

Evans szerint most jelentősnek tűnik 24 pontos hátránya Neuville mögött, azonban még bármit hozhatnak a következő versenyek. 

Ogier történelmet írt Portugáliában, Neuville jelentősen növelte előnyét a vb-n

“A hétvégén egyedül a hat pont megszerzése jelent örömöt – mondta Elfyn Evans a Motorsport.com oldalnak. – Ugyanakkor legszívesebben elfelejteném ezt a versenyt és már a következőre koncentrálnék. Még csak a szezon elején járunk és bár a 24 pontos hátrány most soknak tűnik, de a következő versenyeken még bármi előfordulhat, még hosszú a szezon.” 

A WRC-szezon a Szardínia Rallyval folytatódik, mely a bajnokság egyik legdurvább talaján zajló futama.

Friss