back to top
2024. július 27. 04:35

KezdőlapWRCNeuville egyáltalán nem számított dobogós eredményre a Portugál Rallyn

Neuville egyáltalán nem számított dobogós eredményre a Portugál Rallyn

-

Thierry Neuville úgy érzi, a lehetetlen sikerült elérnie a Portugál Rallyn, ahol a harmadik helyen zárt és előnyét 24 pontra növelte a bajnokságban. 

Thierry Neuville már a Portugál Rally első napján is jól szerepelt, amikor mindenki kissé óvatosabban próbált vezetni, mivel nem volt napközbeni szervizelésre lehetőség. A belga versenyző ekkor ugyan a hatodik helyen zárt, azonban hátránya csupán 18.1 másodperc volt az éllovas Kalle Rovanpera mögött. Szombaton aztán Kalle Rovanpera és Takamoto Katsuta kiesésével és Dani Sordo megelőzésével már a harmadik helyre lépett, a záró nap értékelésében pedig a második helyen, a Power Stage-en pedig az első helyen tudott zárni, így megtartotta harmadik helyét és 18 ponttal többet tudott gyűjteni, mint a verseny utolsó előtti szakaszán műszaki hibával célba érő és emiatt sok időt vesztő Elfyn Evans.  

Neuville így 24 pontra növelte előnyét a bajnokságban a walesi toyotás előtt, ami az idei szoros pontszerzések miatt igen soknak tűnik, ugyanakkor még a szezon is hosszú. 

Ogier történelmet írt Portugáliában, Neuville jelentősen növelte előnyét a vb-n

“Senki sem számított arra, hogy dobogón tudunk zárni Portugáliában, arra pedig pláne nem, hogy jelentős előnyre teszünk szert a bajnokságban – mondta Thierry Neuville a verseny végén a Motorsport.com oldalnak. – Pénteken fontos volt, hogy erős teljesítményt tudtunk nyújtani, majd szombaton következetesen tudtuk folytatni a versenyt. Ma helyenként próbáltam gyors lenni a pontok miatt, ez pedig eredményre vezetett.” 

“Most nagynak tűnik az előnyünk a bajnokságban, azonban Evans esete megmutatta, hogy mennyire könnyű bajba kerülni és fontos pontokat veszíteni. Nagyon fontos lesz a bajnokság során a következetes vezetés.”

Friss