back to top
2024. június 23. 03:58

KezdőlapWRCTanak szerezte a legtöbb pontot Portugáliában, azonban így sem volt teljesen elégedett

Tanak szerezte a legtöbb pontot Portugáliában, azonban így sem volt teljesen elégedett

-

Ott Tanak idei első dobogós eredményét szerezte a WRC-ben, miután a második helyet szerezte meg Portugáliában, azonban az észt versenyző így sem volt teljesen elégedett. 

A Portugál Rallyt ugyan Sébastien Ogier nyerte, és sikerével történelmet írt, azonban a verseny vasárnapi értékelében és a Power Stage-en is elmaradt Ott Tanaktól, így a 2019-es világbajnok 1 ponttal többet szerzett a nyolcszoros világbajnoknál és 2-vel szerzett több pontot a harmadik helyezett Thierry Neuville-nél. Tanak azonban így sem volt maradéktalanul elégedett. 

“A második hely egyáltalán nem rossz, de ennél jobb is lehetett volna, ha nincs a szombati defekt – mondta Ott Tanak a Portugál rally végén. – Pénteken még voltak problémáink, de később egyre gyorsabb tudtam lenni, aminek köszönhetően megnyertem a vasárnapi értékelést és második helyen zártam a Power Stage-et. Meglátjuk, hogy miként alakulnak a többi versenyek, mert most akárcsak Horvátországban ismét szorosan alakult a pontszerzés. Szinte mindenki azonos pontszámot kapott, ami miatt már kezdem óvodában érezni magam, ahol mindenkit egyformán kell jutalmazni.” 

Tanak a Portugál rally után a bajnokság harmadik helyére lépett, hátránya azonban 31 pont Thierry Neuville mögött.

Friss