back to top
2024. július 05. 03:20

KezdőlapWRCAbiteboul elégedett a Portugál Rallyval, de tudja, a nagyobb sikerhez még többet...

Abiteboul elégedett a Portugál Rallyval, de tudja, a nagyobb sikerhez még többet kell dolgozni

-

A Hyundai Motorsport a Portugál Rally után átvette a vezetést a gyártók világbajnoki versenyében, így érthetően elégedett Cyril Abiteboul, csapatfőnök, de azt is tudja, hogy a még nagyobb sikerhez még sokat kell dolgoznia a csapatnak. 

A Hyundai Motorsport versenyzői közül Ott Tanak a második, Thierry Neuville a harmadik, míg Dani Sordo az ötödik helyet szerezte meg Portugáliában, amivel 11 ponttal gyűjtött többet a Toyotánál, így négy pont előnnyel átvette a koreai gyártó a vezetést a csapatok világbajnokságában. 

“Pozitív verseny volt, kiváló csapatmunkát végeztünk, csakúgy, mint Ott Tanak és Thierry Neuville – mondta Cyril Abiteboul csapatfőnök a verseny után. – Thierry ráadásul komoly előnyre tett szert Elfyn Evans-szel szemben, ami nagyon fontos volt egy olyan szezon során, ahol szinte mindenki egyforma pontszámot gyűjt a versenyeken. Ott Tanak is kezd egyre magabiztosabbá válni az autóban, ez pedig lehetővé tette, hogy a győzelemért harcoljon és a legtöbb pontot szerezze meg a versenyen. Ez a teljesítmény nagyon biztató a további murvás versenyek előtt. Dani Sordo szintén sokat tudott tenni azért, hogy a csapat jóval több pontot szerezzen a Toyotával szemben.” 

Abiteboul azonban jól tudja, hogy a további sikerek reményében még többet kell dolgozni. 

“Ahhoz, hogy még nagyobb sikereket érjünk el, azonban további munkára lesz szükség. Meg kell vizsgálni, hogy miként lehetne még erősebbé tenni az autót. Vezetjük a gyártók bajnokságát, de hátradőlni még nem tudunk.” 

Friss