back to top
2024. július 27. 04:33

KezdőlapWRCLatvala: Úgy tűnik a négy közé kerülés többet ér a WRC-ben, mint...

Latvala: Úgy tűnik a négy közé kerülés többet ér a WRC-ben, mint a győzelem

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szomorúságának adott hangot a Portugál Rally után, annak ellenére, hogy Sébastien Ogier megtudta nyerni a versenyt. 

Sébastien Ogier nyerni tudott és hatodik sikerével a Portugál Rally legeredményesebb versenyzője, Elfyn Evans defekt és műszaki hiba miatt hatodik lett, míg Kalle Rovanpera vasárnap hatodik, a Power Stagen pedig harmadik lett, így a Toyota csapata összesen 39 pontot tudott szerezni. Ez azonban 11 ponttal kevesebb lett, mint amit a Hyundai szerzett, így a koreai csapat vette át a vezetést a gyártók bajnokságában. 

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapata így nem tudott igazán örülni Ogier győzelmének sem. 

Ogier történelmet írt Portugáliában, Neuville jelentősen növelte előnyét a vb-n

“Ha őszinte akarok lennei, azt kell, hogy mondjam, nem vagyok teljesen elégedett a Portugál Rallyval – mondta Latvala. – Megnyertük a versenyt, azonban Sébastien Ogier így sem tudta megszerezni a legtöbb pontot, a csapatok között pedig a Hyundai 11 ponttal többet szerzett. Sajnos a győzelem nem igazán tud felvidítani. Úgy tűnik, az idei pontrendszer alapján többet ér a legjobb négy közé jutni, mint a győzelemért harcolni. A győzelem nem ér többet a dobogós eredménynél.” 

Latvala elismerte, hogy Evans defektje és műszaki hibája, valamint Kalle Rovanpera balesete szintén nem segített abban, hogy a Toyota több pontot szerezzen a gyártók között. 

“Keményebben kell dolgoznunk, és a versenyzőknek muszáj lesz egyenletesebb teljesítményt nyújtaniuk. A folytatásban nagyobb nyomás hárul majd a versenyzőkre, mert nem hibázhatnak. És ha így csak a legjobb négy között tudunk zárni, akkor akár az is többet érhet. Természetesen nem a versenyzők jó teljesítménye miatt aggódom, a folytatásban az lesz a lényeg, hogy ne hibázzon senki, elkerüljük a defekteket, a baleseteket és ne legyen probléma az autóval. A jelenlegi rendszerben sokkal fontosabb a megbízhatóság, mint a siker.”

Friss