back to top
2024. július 27. 01:23

KezdőlapWRCÉvekre eldőlt a Portugál Rally jövője

Évekre eldőlt a Portugál Rally jövője

-

A Portugál Rally szerződése a WRC Promóterrel 2024 végén járt volna le, azonban a feleknek sikerült megegyezni és a következő két évben is helyet kap a murvás verseny a WRC-naptárban. 

A Portugál Rally egyike azon versenyeknek, melyek már az első WRC-szezontól, 1973 óta világbajnoki mezőnynek adhat otthont, és jó hír, hogy a verseny további két évig biztosan a WRC-naptárban kaphat helyet. 

“Nagy öröm, hogy megerősíthetem, 2025-ben és 2026-ban is WRC-futamot rendezhetünk – mondta Carlos Barbosa, a verseny szervezéséért felelős Portugál Autóklub elnöke. – A WRC Promóterrel kiemelkedően jó a kapcsolatunk és a promóter jó véleménnyel vannak a versenyről és a hozzá kapcsolódó programokról is. A programok által a Portugál Rally az elmúlt 20 évben az egyik legjobb WRC-futammá nötte ki magát.” 

“A Portugál Rally ismét kiérdemelte helyét a WRC-naptárban – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – A verseny megérdemli a helyét a vb programjában, és bízunk benne, hogy ez még évekig így is marad.” 

A Portugál Rallyt idén rendezték meg 57. alkalommal, a versenyt először 1967-ben tartották meg. 

Friss