back to top
2024. július 07. 12:23

KezdőlapWRCJan Solans a WRC2-es futamgyőzelem után is reálisan látja esélyeit

Jan Solans a WRC2-es futamgyőzelem után is reálisan látja esélyeit

-

Jan Solans önmaga és a Rally2-es Toyota számára is első WRC2-es győzelmét szerezte a Portugál Rallyn, azonban így sem gondolja, hogy esélyes lenne a WRC2-es bajnoki címre. 

Jan Solans nagy meglepetésre szerezte meg a WRC2-ben első győzelmét, miután a Portugál Rallyn Oliver Solberg és Gus Greensmith is az élről esett ki. 

A spanyol versenyző végül nagy csatában tudta legyőzni az ír Josh McErleant. 

Érdekesség, hogy mindkét versenyző az idei évre cserélte le Rally2-es Hyundai autóját Toyotára, illetve Skodára. 

“Elképesztő versenyt volt – mondta Jan Solans a Portugál Rally után a WRC hivatalos oldalának. – Nagyon régóta dolgozunk azért, hogy ehhez hasonló sikert érjünk el, és ez a győzelem egyúttal az első sikere is volt a Rally2-es Toyotának, valamint én szereztem az első spanyol győzelmet is a WRC2-ben. Nagyon nagy volt a megkönnyebbülés a verseny végén. Tudtuk, hogy nagyon nehéz verseny lesz, mert a mezőny elején lévő versenyzők szinte repültek a pályákon. Néha túl nagy is volt a kockázat, amit vállaltak. Mi igyekeztünk következetesen vezetni, nem hibáztunk és végül a mi taktikánk fizetődött ki. Az autó megmutatta erősségét, mert a legdurvább helyeken is nagyon jól működött.” 

Nagy csata, végül óriási meglepetés a WRC2 portugál versenyén

Nil Solans öccse azonban a győzelem után is tudja, hogy a WRC2-es bajnoki címre még nem ők a legesélyesebbek. 

“Azt hiszem, ahhoz, hogy esélyünk legyen a bajnoki címre, még sok tapasztalatra van szükség, és gyorsulnunk is kell. A mi oldalunkon egyedül a következetesség áll. Legközelebb Szardínián indulunk, majd Görögország következik, de Lettországon is gondolkozunk.” 

Öt verseny után a WRc2-es bajnokságot Yohan Rossel vezeti, Jan Solans pedig 20 pont hátránnyal az ötödik helyen áll holtversenyben honfitársával, Pepe Lópezzel. 

Friss