back to top
2024. július 27. 02:47

KezdőlapWRCFontos megállapodást kötöttek a Svéd Rally szervezői a WRC Promóterrel

Fontos megállapodást kötöttek a Svéd Rally szervezői a WRC Promóterrel

-

Biztossá vált, hogy egészen 2027-ig a svéd Umea adhat helyet a WRC egyetlen havas futamának, ahova 2022-ben költözött a verseny. 

A Svéd Rallynak 2020-ban még Torsby adott otthont, azonban a globális felmelegedés miatt északabbra fekvő helyet kellett keresni a WRC egyetlen havas futamának. 

2021-ben a világjárvány miatt nem került megrendezésre a svéd verseny, helyette pedig a finn Lappföld Rally került a WRC-naptárba, 2022-ben pedig már Umeába költözött a verseny, amivel úgy tűnik, hogy mindenki elégedett, hiszen 2027-ig biztosan az északi sarkkör közelében lévő település lesz a WRC futam központja. 

“A Svéd Rally sokkal több, mint egy havas verseny – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – A versenyek között az egyik legnagyobb élményt nyújtja a szurkolóknak. Promóterként nagyon örülünk, hogy még évekig visszatérhetünk Umea városába.” 

“Már a negyedik verseny előtt állunk, melyet 2025 februárjában rendezünk meg – mondta Anna Nordkvist, a Svéd Rally vezérigazgatója. – Úgy gondolom, Umea városával és a régióval minden évben pozitív előrelépést tudtunk eddig tenni, amit jól bizonyít, hogy 2027-ig ebben a városban fogadhatjuk a világbajnokságot.” 

Friss