back to top
2024. július 27. 01:23

KezdőlapWRCFourmaux szimulátorral készül a Szardínia Rallyra

Fourmaux szimulátorral készül a Szardínia Rallyra

-

Az idei WRC-szezon legnagyobb meglepetése egyértelműen Adrien Fourmaux, aki öt verseny alatt kétszer is dobogóra állhatott már. A Szardínia Rallyra pedig az Egyesült Államokba utazik, hogy szimulátorral készüljön a murvás versenyre. 

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke korábban már elárulta, hogy Adrien Fourmaux és az autó jó teljesítményében is sokat segített az idei szezon előtt a Ford amerikai szimulátora. 

A Ford szimulátorával sokat fejlődött a Rally1-es Puma

A francia versenyző pedig valóban jól is teljesített a szezon eddigi öt versenyén, a Szardínia Rally előtt pedig ismét Amerikába utazik felkészülni. 

“Három napon át fogok a Ford Performance szimulátorán vezetni a Szardínia Rally előtt – mondta Adrien Fourmaux az AutoHebdo.fr oldalnak. – Ennek köszönhetően fel tudunk készülni a hamarosan következő gyors versenyekre, és némi fejlesztő munkát is tudunk végezni. A szimulátorozás után több napon át Seattle-be megyek, ahol folytatom a felkészülést. Mindig örülök, amikor Amerikába mehetek dolgozni, de az időeltolódást kevésbé szeretem. Két-három nappal azelőtt térek vissza Franciaországba, mielőtt Szardíniára indulok, hogy legyen időm átállni az európai időre.” 

Fourmaux szerint a negyedik helyről való indulás megkönnyítheti a Szardínia Rally első napját. 

“Azt hiszem, az, hogy Szardínián a negyedik helyről indulhatok az első napon, jobb lehet a portugál harmadik helynél. Vasárnap egyértelműen éreztem, hogy ötödikként jobb volt indulni Portugáliában, mint korábban a harmadikról.” 

Friss