back to top
2024. július 05. 02:25

KezdőlapWRCMcErlean: A portugál dobogónk jól tükrözi az Ír Motorsport Akadémia hatékonyságát

McErlean: A portugál dobogónk jól tükrözi az Ír Motorsport Akadémia hatékonyságát

-

Az ír Josh McErlean első dobogós eredményét szerezte a WRC2 portugál versenyén, ahol egészen az utolsó szakaszig a győzelemért tudott harcolni Jan Solans ellen. 

Meglepetés eredménnyel zárult a Portugál Rally a WRC2-ben, ahol előbb Oliver Solberg, majd Gus Greensmith esett ki az élről, a győzelmet pedig a 2019-es Junior WRC győztese, Jan Solans szerezte meg Josh McErlean előtt. A spanyol és ír versenyző egészen az utolsó szakaszig harcolt a győzelemért, amiből végül Solans 3.2 másodperc előnnyel került ki győztesként. 

Nagy csata, végül óriási meglepetés a WRC2 portugál versenyén

A WRC2-es verseny harmadik helyén Lauri Joona ért célba, így mindhárom dobogós először tudott ebben a kategóriában az első háromban végezni. 

Josh McErlean szerint eredménye nagyban köszönhető annak a fejlődésnek, amit az Ír Motorsport Akadémia tagjaként ért el. 

Jan Solans a WRC2-es futamgyőzelem után is reálisan látja esélyeit

“Őrült hétvége volt – mondta a 24 éves ír versenyző a Portugál Rally végén. – Hihetetlen, hogy nemcsak a dobogóért, de a győzelemért is harcolni tudtunk ezen a versenyen. Fantasztikus csata volt Jan Solans-al, nagyon igyekeztünk az utolsó szakaszon megelőzni, de végül nem tudtunk annyival gyorsabbak lenni. Szeretnék köszönetet mondani John Coyne-nak, Sean McHugh-nak, valamint az Ír Motorsport Akadémia minden tagjának, ez a dobogó jól mutatja, hogy mennyire hatékony munkát végeznek.” 

Friss