back to top
2024. szeptember 21. 09:37

KezdőlapWRCEvans biztos benne, hogy javítani tud Szardínián

Evans biztos benne, hogy javítani tud Szardínián

-

Elfyn Evans számára nem jól sikerült a Portugál Rally, így legfőbb bajnoki riválisa, Thierry Neuville nagyobb előnybe került, azonban a walesi toyotás biztos benne, hogy Szardínián javítani tud helyzetén. 

Az idei WRC-szezon első négy versenye Thierry Neuville és Elfyn Evans vb címért folytatott csatájáról szólt, azonban Portugália után a walesi toyotás defekt és műszaki hiba miatt 24 pontos hátrányba került. 

Evans azonban biztos benne, hogy ezt a különbséget csökkenteni tudja a Szardínia Rallyn. 

“A Portugália Rally nem sikerült jól számunkra, azonban még mindig a szezon elején járunk, így van idő a javításra – mondta Elfyn Evans. – A folytatásban csak arra kell törekedni, hogy az eddiginél jobb teljesítményt nyújtsunk és minden versenyen több pontot szerezzünk Thierry Neuville-nél. Igyekezett a csapat fejleszteni és jobbá tenni az autót a Szardínia Rallyra, ezért bizakodóak vagyunk. Szardínia néhány dologban hasonlít Portugáliához, más szempontból pedig nehezebb, de hiszünk abban, hogy javítani tudunk helyzetünkön.” 

Evans korábban 10-szer állt rajthoz Szardínián, ahol 2021-ben érte el legjobb eredményét a második helyen zárva. 

8 Rally1-es, 40 WRC2-es páros áll rajthoz a Szardínia Rallyn

A Szardínia Rallyt péntek délutántól vasárnap délutánig, 48 óra alatt rendezik meg, a versenyzőkre 16 gyorsasági és 266.12 km versenytáv vár. A verseny száraz, nyári időjárás mellett kerül megrendezésre. 

Friss