back to top
2024. július 07. 12:25

KezdőlapWRCNeuville szerint probléma lehet, hogy nem Szardínián készültek az olasz WRC-futamra

Neuville szerint probléma lehet, hogy nem Szardínián készültek az olasz WRC-futamra

-

Thierry Neuville nem lesz könnyű helyzetben a Szardínia Rallyn, ahol elsőként kell pénteken indulnia, ráadásul a Hyundai Portugáliában készült az olasz versenyre. 

Szardínián az egyik legnehezebb elsőként indulni, mivel a homokos szakaszokon a később rajtolók jóval gyorsabbak tudnak lenni. Thierry Neuville pedig éppen emiatt elsősorban a pontszerzésre fog koncentrálni és nem arra, hogy minél előrébb zárja a versenyt. 

“A Szardínia Rally egy nagyon technikás verseny, ahol nem lehet hibázni, mert az sok idő elvesztéséhez vezet – mondta Thierry Neuville. – A jó verseny elengedhetetlen kelléke a tökéletes itiner. A szakaszok első és második teljesítése között pedig hatalmas különbség alakulhat ki, ami az autókat is nagyon megviseli. A hőség és a nagy gumikopás mellett nehézséget okoz az is, hogy a versenynapok nagyon hosszúak és keveset lehet pihenni éjjel, valamint, hogy napközben nem lesz mód szervizelésre. A nehéz helyzetünk miatt most is úgy állunk a versenyhez, hogy a legjobb tudásunkat nyújtsuk, szeretnénk minél több pontot szerezni.”  

8 Rally1-es, 40 WRC2-es páros áll rajthoz a Szardínia Rallyn

A Portugál Rally előtt a Hyundai Motorsport Portugáliában készült, míg a Toyota Szardínián, ami Thierry Neuville szerint problémát okozhat az olasz versenyen. 

“A verseny előtti tesztre nem Szardínián került sor és a shakedown sem hasonlít a többi szakaszhoz, ami szintén problémát okozhat.” 

A Szardínia Rallyt péntek délutántól vasárnap délutánig, 48 óra alatt rendezik meg, a versenyzőkre 16 gyorsasági és 266.12 km versenytáv vár. A verseny száraz, nyári időjárás mellett kerül megrendezésre.   

Friss