back to top
2024. július 02. 17:31

KezdőlapWRCSordo pénteken alapozná meg a jó szereplést a Szardínia Rallyn

Sordo pénteken alapozná meg a jó szereplést a Szardínia Rallyn

-

Dani Sordo, a Hyundai Motorsport harmadik Rally1-es autójával a Szardínia Rally első napján szeretné kihasználni jó rajthelyét, amivel megalapozhatná a jó folytatást is. 

Dani Sordo Portugáliában kezdte idei WRC-szezonját, ahol csak az utolsó nap ködös pályáin maradt el riválisai tempójától, azonban így is 11 értékes pontot tudott gyűjteni. 

A spanyol versenyző szeretne Szardínián is jól szerepelni, amihez muszáj lesz gyorsan megtalálni a jó tempót, ha ez sikerül, akkor akár karrierje harmadik olasz győzelmét is megszerezhetné. 

8 Rally1-es, 40 WRC2-es páros áll rajthoz a Szardínia Rallyn

“Szardínia részben hasonlít Portugáliához, csak kicsit csúszósabb – mondta Dani Sordo. – Portugáliában elégedett voltam a teljesítménnyel, Szardínián azonban gyorsan ki kell használnom a jó rajthelyet, hogy szombaton is jó helyen vezethessek. Szardínián nagyon fontos a jó rajthely, mivel az elsőként indulóknak sokat kell takarítaniuk. Emellett fontos a pontos vezetés is, mert a pályák helyenként nagyon szűkek. A hétvégén a dobogó elérése lesz a cél, de szeretném, ha a győzelemért is harcolhatnánk.” 

Dani Sordo karrierje során három WRC-futamot tudott megnyerni, amiből kettőt Olaszországban ért el.

Friss