back to top
2024. július 07. 20:38

KezdőlapWRCMeeke szívesen visszatérne részmunkaidőben a WRC-mezőnyébe

Meeke szívesen visszatérne részmunkaidőben a WRC-mezőnyébe

-

Kris Meeke gyári pilótaként 2019-ben versenyzett utoljára a WRC-ben, azonban tavaly és idén is elindult a Portugál Rallyn Rally2-es Hyundaijal. Az északír versenyző elárulta, szívesen kipróbálná jelenlegi gyorsaságát Rally1-es autóval is. 

Kris Meeke szerződését a Toyota 2019 végén nem hosszabbította meg, így véget ért gyári pilótaként WRC-karrierje. Az északír versenyző később a Skoda tesztpilótájaként dolgozott, tavaly pedig ő vette át a tragikus balesetben elhunyt Craig Breen programját a Hyundai Portugal csapatában a Portugál Rally Bajnokságban. Meeke tavaly és idén is rajthoz állt a Portugál Rally WRC-futamon is a Rally2-es Hyundaijal, amivel mindkét évben kiesett, azonban idén a portugál nemzeti értékelést így is nyerni tudta. 

A 44 éves versenyző elárulta, szívesen megnézné mostani tempóját Rally1-es autóval is, amivel részmunkaidős programot is vállalna. 

Kris Meeke négy verseny után is veretlen a Portugál Rally Bajnokságban

“Úgy gondolom, hogy még mindig jól vezetek és ezt a tudást havonta versenyautóval is megtudom mutatni, ezért szerencsésnek érzem magam – mondta Kris Meeke. – Továbbra is élvezem a versenyzést. Szeretném, ha egy nap lehetőségem adódna Rally1-es autót vezetni, és ha jó lenne a tempóm, szívesen vállalnék néhány versenyből álló részmunkaidős programot. Ha ez nem adódna meg, akkor is úgy gondolom, sikeres volt a karrierem, de továbbra is rendkívül motivált vagyok és folyamatosan bizonyítani szeretnék még.” 

Kris Meeke eddig öt WRC-futamot tudott megnyerni. 

Friss