back to top
2024. június 30. 17:14

KezdőlapWRCSolberg nem tud rajthoz állni Szardínián

Solberg nem tud rajthoz állni Szardínián

-

Oliver Solberg és Elliot Edmondson nevezett a Szardínia Rallyn, a rajtszámot is megkapták a versenyen mégsem tudnak rajthoz állni. A pilóta orovosi tanácsra lép vissza a futamtól.

„Elliott és én nem indulunk a Szardínia Rallyn ezen a hétvégén. Jelenleg gyógyszereket szedek, miután feltehetően allergiás reakciót kaptam, és az (orvosi) tanácsot követően úgy döntöttünk, hogy visszalépek a rali-világbajnokság hatodik fordulójától. Elliott és én nem regisztráltunk a WRC2 pontokért ezen a héten” – írta közösségi oldalán Oliver Solberg.

Solbergék az utolsó pillantban hozták meg a döntést, a pályabejáráson is túl voltak már.

A páros a WRC2 bajnokságban a második helyen áll, de ahogy írta, ezen a hétvégén amúgy sem kaptak volna bajnoki pontokat, így a vb szempontjából nem éri őket hátrány. A riválisok közül viszont a bajnokságban vezető Rossel, a negyedik Ciamin és az ötödik Solans is ott lesz a Szardínia Rallyn.

Solberg számára így Szardínia továbbra is meghódítandó terep marad, 2020-ban a WRC3-ban szuperralizott és hatodik lett, tavaly pedig a harmadik gyorsaságin eltört felfüggesztés pecsételte meg a versenyét.

Oliver Solberg
foto: Oliver Solberg

 

Friss