back to top
2024. június 27. 20:19

KezdőlapWRCElképesztő fordulat Szardínián! Tanak első idei győzelmét szerezte!

Elképesztő fordulat Szardínián! Tanak első idei győzelmét szerezte!

-

A WRC-történelem legszorosabb befutójának beállításával ért véget az idei Szardínia Rally, melyet Ott Tanak 2 tizedmásodperc előnnyel nyert meg Sébastien Ogier előtt. 

Hihetetlen csatát vívott a Szardínia Rally első szakaszától kezdve a mezőny két korábbi világbajnoka, a nyolcszoros első Sébastien Ogier és a 2019-es bajnok, Ott Tanak, amit szombat délután úgy tűnt, hogy eldöntött a Hyundai csapatutasítása, miszerint Tanak váltson biztonságosabb vezetésre és érjen célba a második helyen. 

Ogier nyerte a Szardínia Rally első felét, nagy csata várható vasárnap

Ennek megfelelően Ogier vezetett Tanak és Sordo előtt szombat este. 

A Szuper Vasárnap pedig valóban szuper lett, miután küzdve a napi pontokért és a Power Stage bónuszpontjaiért, Ott Tanak ismét gyors vezetésre váltott, ami következtében mind a négy gyorsaságin gyorsabb tudott lenni Ogier-nál, a nyolcszoros világbajnok ráadásul defektet is összeszedett a záró szakaszon, ami a WRC-történelmének legszorosabb befutójának beállítását eredményezte, Tanak 2 tizedmásodperc előnnyel megnyerte a versenyt! 

Ezzel a különbséggel pedig az idei befutó beállította a 2011-es Jordán Rally eredményét, ahol Ogier ugyancsak 2 tizeddel előzte meg jelenlegi csapatfőnökét, Jari-Matti Latvalát.

A verseny harmadik helyén Dani Sordo ért célba, így a Hyundai kettős dobogós eredménnyel zárta az olasz versenyt. 

A koreai gyártó örömét még tovább növelhette, hogy a vasárnapi értékelést Thierry Neuville nyerte Tanak és Evans előtt. 

A WRC-történelem egyik legfontosabb szerződése került aláírásra szombaton

A világbajnokságot hat verseny után továbbra is Neuville vezeti, előnye azonban most már csak 18 pont Ott Tanak és Elfyn Evans előtt! Sébastien Ogier 30 pont hátránnyal a negyedik. 

A gyártók bajnokságában is növelte előnyét a Hyundai, 13 ponttal előzi meg a Toyotát. 

A WRC2-ben Sami Pajari szerezte meg a győzelmet Yohan Rossel és Jan Solans előtt. A bajnokságot Rossel 23 pont előnnyel vezeti Solans és 28 ponttal a Szardínián betegség miatt nem induló Oliver Solberg előtt.

A világbajnokság hetedik versenyét négy hét múlva Lengyelországban rendezik. 

A verseny nem hivatalos végeredménye

Friss