back to top
2024. szeptember 08. 01:36

KezdőlapWRCTanak sajnálja Ogiert

Tanak sajnálja Ogiert

-

Ott Tanak pályafutása 20. WRC győzelmét szerezte a Szardínia Rallyn, a Hyundai Motorsporttal pedig a hatodik közös sikerét érte el. Az észt versenyző az ünneplés közben sem feledkezett meg a hétvégi riválisról.

„Annyi érzelmet érzek most. Nagyon sajnálom Sebet, hogy így elveszített egy győzelmet, ez kegyetlen. Én is pontosan ugyanebben a helyzetben voltam, amikor néhány évvel ezelőtt elvették tőlem a „biztos” győzelmet. Nehéz hétvége volt, de nagyszerű, hogy ilyen erős eredménnyel fejeztem be. Meglátjuk, mit hoznak a következő raliversenyek, a szezon második felébe lépünk, és határozottan partiban vagyunk. Most néhány gyors futam következik, amit általában nagyon várok, viszont a tegnap délutánt is élvezni kellett volna, de nem úgy alakult, ahogy terveztük. Remélhetőleg a következő versenyeken megtaláljuk a jó érzést az autóban” – mondta a győztes Ott Tanak.

Ott Tänak
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ott Tanak és Martin Jarveoja első helyével a Hyundai hetedszer diadalmaskodott Szardínián és annak is örülhetett a csapat, hogy Dani Sordóék harmadik helyével sorozatban másodszor értek el dupla dobogós eredményt.

A Hyundai a gyártók bajnokságában is megőrizte az első helyet, sőt a korábbi 4 pontos előnyüket 13-ra növelték a Toyota előtt.

A pilóták pontversenyében hat forduló után Neuville 122 ponttal áll az élen, Tanak a győzelemmel a második helyre lépett, ugyanúgy 104 pontja van, mint Evansnak.

Ott Tänak
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A sikerek után nem csoda, hogy Cyril Abiteboul csapatfőnök is elgedetten nyilatkozott: „Nyilvánvalóan nagyon érzelmes a mai befejezés. Úgy tűnt, hogy a győzelem ismét kicsúszik a kezünkből, miután Ott tegnap bölcsen úgy döntött, hogy biztosra megy. A mai eredmény azonban megmutatta, hogy a ralihoz való okos hozzáállást erős képességekkel és a megfelelő lendülettel is lehet kombinálni a tökéletes időben, ami egy nagyszerű győzelmet eredményezett. Ez egy fantasztikus pillanat számára a csapatba való visszatérése során. Ez egy fontos lépés a bajnokságban, és egy kiváló csapateredmény Danival a dobogón. Pontosan azt tette, amit elvártunk tőle a csapat számára ezen a hétvégén, és nagyszerű, hogy mindkettőjüket a dobogón látjuk, ami aláhúzza a versenyképességünket. Végezetül Thierry ismét bebizonyította, hogy bármilyen rajtpozícióból nagyon tekintélyt parancsolóan gyors, beleértve a mai napot is, amikor nagyon magas volt a motivációja, hogy kárpótoljon a tegnapi veszteségért és csalódásért. Nyilvánvalóan ügyelnünk kell arra, hogy a lehető legkevesebb hibát kövessük el, mivel arra számítunk, hogy ez a bajnokság a végsőkig hihetetlenül versenyképes marad. Ma még több okunk van az ünneplésre, hiszen autónk a Nürburgringi 24 órás versenyen a TCR-osztály dobogóján zárt – gratulálunk az ottani kollégáinknak a fenomenális eredményhez.”

Ott Tänak
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

 

Friss