back to top
2024. július 02. 16:24

KezdőlapWRCLatvala: Ha akarnám, sem tudnám leplezni csalódásomat a Szardínia Rally után

Latvala: Ha akarnám, sem tudnám leplezni csalódásomat a Szardínia Rally után

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke érthetően nagy csalódással vette tudomásul, hogy egy defekt miatt Sébastien Ogier elveszítette a már szinte biztosnak vélt győzelmet a Szardínia Rallyn és a japán gyártó ismét kikapott a Hyundaitól. 

Sébastien Ogier egy szakaszra volt attól a Szardínia Rallyn, hogy megszerezze sorozatban harmadik, az olasz versenyen pedig ötödik győzelmét, ezt azonban egy defekt miatt végül elveszítette a nyolcszoros világbajnok. 

A győzelem elvesztése azonban nem befolyásolta volna a Toyota gyári pontjait, ugyanakkor a Power Stage-en szerezhető pontok még igen.  

“Nagy a csalódás, és ezt nem is tudnám leplezni – mondta a verseny után Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Egy kis időnek el kell telnie, hogy elfogadjuk ezt a vereséget. Azonban, ha összességében nézzük, nem számított volna a csapat szempontjából, hogy Sébastien Ogier első vagy második helyen zár. A Power Stage-en azonban fontos pontokat veszítettünk, ez sokkal szomorúbb a csapat szempontjából.” 

Latvala azonban elismerte, hogy a Hyundai versenyzői nagyon erősek voltak az olasz versenyen, ezért Lengyelországban a Toyota párosainak is jobban kell teljesíteni. 

“A Hyundai nagyon erős volt ezen a hétvégén, és ez komoly nyomást helyez ránk. Tudnunk kell válaszolni erre a nyomásra, Lengyelországban sokkal jobban kell szerepelnünk. Szardínia sosem volt túl erős verseny számunkra. Az elmúlt öt évben ez a futam elsősorban a Hyundairól szólt. A gyors versenyeken mindig jobban tudtunk szerepelni, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Tanaknak is nagyon fekszenek a gyors pályák. Mindent meg kell tennünk, hogy Lengyelországban jobban szerepeljünk.” 

Az olasz verseny után 13 pontra nőtt a Toyota hátránya gyártók bajnokságában a Hyundai mögött.

A Lengyel Rallyt június végén rendezik. 

Friss