back to top
2024. július 07. 10:03

KezdőlapWRCOgier: A defekt benne van a rallyban, gondolataim azonban Vatanennel vannak

Ogier: A defekt benne van a rallyban, gondolataim azonban Vatanennel vannak

-

Sébastien Ogier keserűen értékelt a Szardínia Rally után, ahol egy defekt miatt nem tudta megszerezni a győzelmet, a verseny után utalt Ari Vatanen gyászára is.

Sébastien Ogier nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze ötödik győzelmét is Szardínián, azonban a gyakorlatilag megsemmisült Power Stage pályán defektet szedett össze, így végül 2 tizedmásodperc előnnyel Ott Tanak tudott nyerni, aki így karrierje 20. WRC-futamgyőzelmét szerezte.

Elképesztő fordulat Szardínián! Tanak első idei győzelmét szerezte!

“Sajnos nem sokat tudok mondani az utolsó gyorsaságiról – mondta Sébastien Ogier a Szardínia Rally után. – A pálya sokkal rosszabb állapotban volt, mint korábban és a mély nyomok csaknem kitépték kezemből a kormányt. Tudtuk, hogy az utolsó pálya nem fekszik az autónak sem, ennek ellenére mindent megtettünk, hogy megtartsuk a vezető helyet. Sajnos az utolsó három kilométeren már defekttel vezettünk. Ennél jobban nem tudtam volna vezetni.”

Ogier nem feledkezett meg arról sem, hogy Ari Vatanen a verseny hetének elején elveszítette 51 éves fiát, Kimet, aki rövid, súlyos betegség után hunyt el.

“A defekt miatt elveszítettük a győzelmet, de ezt el lehet fogadni. Ennél sajnos rosszabb dolgok is történnek az élet során. Gondolataim Ari Vatanennel és családjával vannak, akik sokkal nehezebb helyzetben vannak most, fiúk elvesztése után. Egy tragédia a legrosszabb dolog, ami az életünk során történhet.”

Friss