back to top
2024. június 30. 06:52

KezdőlapWRCPajari rajt-cél győzelmet aratott Szardínián és beszállt a WRC2-es bajnoki címért folyó...

Pajari rajt-cél győzelmet aratott Szardínián és beszállt a WRC2-es bajnoki címért folyó csatába

-

Sami Pajari győzelme egy pillanatig sem volt veszélyben a Szardínia Rally WRC2-es mezőnyében, a sikerrel pedig komolyan bejelentkezett a világbajnoki címért. 

Sami Pajari a tavalyi Finn Rally után második győzelmét szerezte a WRC2-ben, miután a Szardínia Rallyn rajt-cél győzelmet aratott. 

Ezzel a sikerrel pedig pontszámban utolérve Oliver Solberget, a bajnokság harmadik helyére lépett, mindössze 28 ponttal követve az élen álló Yohan Rosselt. Ha figyelembe vesszük, hogy Rossel már négy versenyt, míg Solberg és Pajari csak hármat teljesített a WRC2-ben, még kevesebbnek tűnik ez a pontkülönbség. 

“A sikertelen portugál verseny után most sikerült nagy sikert aratni – mondta a 22 éves finn pilóta. – A csapat nagyszerű munkát végzett, az autó pedig nagyon jól működött. Úgy érzem, most már minden versenyen készen állunk a győzelemért harcolni.” 

Pajari azt követően, hogy szombat este majdnem 1 perces előnyben volt, vasárnap már csak a helyének őrzésére törekedett és végül fél perc előnnyel tudott nyerni. 

“A vasárnap is nagyon jól sikerült, azt hittem, hogy mozgalmas nap lesz, de minden jól alakult. A Power Stage sajnos szörnyű állapotban volt, ezért ott csak célba próbáltam érni. Azt hiszem egy ilyen hétvége után nagyon elégedettnek kell lenni, mert az autó sokat fejlődött az utóbbi versenyeken, és ez nagyon ígéretes jövőt tartogat. Egy ilyen győzelem nem csak a versenyzőn múlik, ez az egész csapat munkáját mutatja.” 

A WRC-szezon most a Lengyel Rallyval, Lett Rallyval és a Finn Rallyval folytatódik, ahol a gyors pályák szintén kedvezhetnek a Rally2-es Toyotának és Sami Pajarinak.

Friss