back to top
2024. július 27. 01:32

KezdőlapWRCAbiteboul: Nagyon érzelemdús verseny volt a Szardínia Rally

Abiteboul: Nagyon érzelemdús verseny volt a Szardínia Rally

-

Cyril Abiteboul hol hullámvölgyeket, hogy hullámhegyeket élt meg a Hyundai Motorsport vezetőjeként a Szardínia Rallyn, ahol végül csak a Power Stage-en dölt el a győzelem. 

“Nagyon érzelemdús verseny volt a Szardínia Rally – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke az olasz verseny után. – Már úgy tűnt, hogy nem tudunk nyerni. Ott Tanak azonban nagyon jó csapatjátékos volt. A vasárnap történtek pedig végül kárpótolták a szombat délutáni óvatosabb vezetést. Nagyon szép győzelmet aratott. Ez nagyon jó eredmény számára és a csapat számára is.” 

A Hyundai Motorsport vezetője örült, hogy Dani Sordo megszerezte első idei dobogós eredményét is a harmadik helyen célba érve. 

“Dani pontosan úgy végezte munkáját, ahogy azt kértük tőle, dobogós eredménye pedig még nagyobb öröm a csapat számára.” 

Elképesztő fordulat Szardínián! Tanak első idei győzelmét szerezte!

Abiteboul szerint a szoros bajnoki versenygés miatt Thierry Neuville számára nem fér bele még egy hibázás Szardínia után. 

“Thierry fantasztikus tempóval közlekedett minden rajthelyről indulva. A szombati hiba után vasárnap nagyon motiváltan ült autóba. Végül tudott pontokat szerezni, azonban a jövőben törekednie kell arra, hogy ne kövessen el vezetői hibát, mert a bajnokság nagyon szorosan alakul.“

Az egyéni bajnokságban az olasz verseny után Thierry Neuville előnye 18 pontra csökkent Ott Tanak és Elfyn Evans előtt, míg a gyártók bajnokságában 13 pontra nőtt a Hyundai előnye a Toyotával szemben.

Friss