back to top
2024. július 27. 03:05

KezdőlapWRCLatvala: Javítani kell a vasárnapi teljesítményen, hogy meg tudjuk nyerni a gyártók...

Latvala: Javítani kell a vasárnapi teljesítményen, hogy meg tudjuk nyerni a gyártók bajnokságát

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője elsősorban a gyengébb vasárnapi teljesítménynek tulajdonítja, hogy a Hyundai Motorsport sorozatban másodszor kapott több pontot a japán gyártónál a csapatbajnokságban. 

A WRC gyártói bajnokságban az idei évet a Montén még a Toyota 1 ponttal jobban kezdte a Hyundainál, majd a Svéd Rallyn már a koreai gyártó szerzett egy ponttal többet, így azonos pontszámmal állt a két gyártó. Kenyában ismét a Toyota volt jobb 4 ponttal, majd Horvátországban 3 ponttal, Portugáliában azonban ez a hét pont előnye négy pont hátránnyá változott a japán gyártó szempontjából. Szardínián pedig ismét a Hyundai bizonyult jobbnak 9 ponttal, így a koreai gyártó hat futam után 13 pont előnnyel vezet. 

Jari-Matti Latvala szerint a Hyundai elsősorban a vasárnapi teljesítménynek köszönhetően tud több pontot szerezni a gyártói bajnokságban. 

Latvala: Ha akarnám, sem tudnám leplezni csalódásomat a Szardínia Rally után

“Korábban az volt a cél, hogy versenyeket nyerjünk, de legalábbis harcoljunk a győzelemért – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Jelenleg azonban, ha jobban tudsz teljesíteni vasárnap, mint a rivális csapat, akkor több pontot tudsz gyűjteni a gyártók bajnokságában is. A Hyundai az utóbbi két versenyen jobban teljesített az utolsó napon, mint a mi versenyzőink, ezért több gyártói pontot tudott szerezni.” 

Latvala szerint javítani kell a vasárnapi teljesítményt a Toyota versenyzőinek. 

“Ha szeretnénk a gyártók bajnokságát megnyerni, akkor jobb teljesítményt kell vasárnap nyújtani. Azt hiszem, hogy a következő lengyel, lett és finn versenyeken jobb teljesítményt tudnak nyújtani versenyzőink, és jobban fekszenek a gyors pályák az autóinknak is. Mostantól azonban vasárnap is jobb teljesítményt kell nyújtani. Most a verseny megnyerése kevésbé fontos, mint a pontok megszerzése.”

Friss