back to top
2024. július 06. 02:17

KezdőlapWRCNeuville: Hiába teljesítettünk jól pénteken és vasárnap Szardínián

Neuville: Hiába teljesítettünk jól pénteken és vasárnap Szardínián

-

Thierry Neuville úgy érzi jól teljesített két nap során a Szardínia Rallyn, azonban egy hiba elég volt ahhoz, hogy tönkremenjen az egész hétvége. 

Thierry Neuville az ötödik helyen zárta a pénteki napot a Szardínia Rallyn, amikor takarítani kényszerült, majd szombaton azonnal a harmadik helyre lépett az első gyorsaságin, azonban a délelőtti utolsó szakaszon egy pillanatra elvesztette a koncentrációt, ami után lecsúszott az útról és kiállni kényszerült. Vasárnap visszatérve a belga versenyző úgy tudott a leggyorsabb lenni, hogy ekkor is takarítani kényszerült. 

Elképesztő fordulat Szardínián! Tanak első idei győzelmét szerezte!

Neuville a kiesés miatt összességében 12 pontot tudott csak szerezni, amivel 18 pontra csökkent bajnoki pontelőnye Ott Tanak és Elfyn Evans előtt. 

“Pénteken és vasárnap is nagyon jól teljesítettünk, ezt sajnos szombaton nem tudtuk megtenni – értékelt Thierry Neuville a Szardínia Rally végén. – Nagyon jó volt a tempónk és az autó is tökéletes volt, ezért nagyon frusztráló a szombati hiba. Hiába teljesítettünk két jó napot, összességében nem lehetek büszke a hétvégére. Ugyanakkor a hétvégi eredmények még mindig nagyon jók voltak a csapat számára.” 

A WRC-szezon most három gyors pályákon zajló versennyel folytatódik Lengyelországban, Lettországban és Finnországban, amit a tavalyi jó szereplés után már vár a belga vb éllovas. 

“Korábban nem volt erősségem a gyors pályákon való vezetés, de tavaly Észtországban és Finnországban is jól teljesítettem és megmutattam, hogy e téren is fejlődtem. Ezért idén már nagyon várom ezeket a versenyeket.” 

Friss