back to top
2024. július 07. 12:18

KezdőlapWRCToyoda: Ilyen a rallysport, gratulálok Tanaknak a szardíniai győzelemhez!

Toyoda: Ilyen a rallysport, gratulálok Tanaknak a szardíniai győzelemhez!

-

Akio Toyoda, a Toyota elnöke gratulált Ott Tanaknak, aki Sébastien Ogier utolsó szakaszos defektje után megnyerte a Szardínia Rallyt. 

A Szardínia Rally teljes egészében a toyotás Sébastien Ogier és a Hyundai versenyzője, Ott Tanak harcolt a győzelemért, ami már-már úgy tűnt, hogy végül a nyolcszoros világbajnoké lesz, azonban a Power Stage-en összeszedett defekt után a 2019-es világbajnok tudott nyerni 2 tizedmásodperc előnnyel. 

“Mindig is tudtuk, hogy Szardínián az utak nagy kihívást jelentenek és komolyan megnehezítik a versenyzők dolgát, miközben az autókat is nagyon igénybe veszik – mondta Akio Toyoda, a Toyota elnöke a verseny után. – Ezen a versenyen mindössze egyszer tudtunk nyerni, 2021-ben, amikor Sébastien Ogier győzött. Ezúttal is Sebnak volt csak esélye nyerni a Toyota versenyzői közül, és bár nagyon jól vezetett, a végén egy defekt miatt nem sikerült nyerni. A két tizedmásodperces különbség nagy csalódás, de ilyen a rallysport. Csapatunk utál veszíteni, ezért biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen még jobban harcolni fogunk a győzelemért.” 

Elképesztő fordulat Szardínián! Tanak első idei győzelmét szerezte!

Toyoda gratulált Ott Tanaknak is, aki 2019-ben a Toyota versenyzőjeként még nem tudott nyerni, holott év végén megszerezte a vb címet. 

“2019-ben a helyszínen láttam a versenyed, Ott. Akkor még nagy csalódást kellett átélned, miután elveszítetted a győzelmet, ezúttal kárpótolt az élet. Nagyon gratulálok ehhez a győzelemhez!” 

A 2019-es Szardínia Rallyn az utolsó szakaszt Tanak csaknem fél perces előnnyel kezdte, azonban műszaki hiba miatt végül csak az ötödik helyez szerezte meg.

Friss