back to top
2024. június 30. 11:21

KezdőlapWRCOgier megcélozhatja harmadik győzelmét a Lengyel Rallyn – Nevezési lista

Ogier megcélozhatja harmadik győzelmét a Lengyel Rallyn – Nevezési lista

-

Elsőre talán meglepetésnek lehetne gondolni, hogy Sébastien Ogier-t indítja a Toyota a Lengyel Rallyn Kalle Rovanpera helyett, azonban jobban belegondolva már sokkal érthetőbb a döntés. 

Megjelent a Lengyel Rally nevezési listája, melyen mindössze 44 páros szerepel, közülük 9-en indulnak Rally1-es, és 23-an Rally2-es autóval. 

A Rally1-es mezőnyben azonban Martins Sesks hibrid rendszer nélküli Ford Pumával áll rajthoz és első top kategóriás versenyére készül a WRC-ben. 

Némileg meglepetés lehet, hogy a Toyota Sébastien Ogier-t nevezte a 2017 után a WRC-be visszatérő versenyre, hiszen a nyolcszoros világbajnok nem annyira kedveli a gyors pályákon zajló versenyeket, ezáltal Kalle Rovanpera indítása kevésbé okozott volna meglepetést. 

Azonban Ogier két győzelemmel a lengyel WRC-futamok legeredményesebb versenyzője, ráadásul hihetetlen jó formában is van, hiszen Horvátországban és Portugáliában is nyerni tudott, míg Szardínián a már sokat emlegetett defekt miatt veszítette el az első helyet. Ezáltal akár Lengyelországban is képes lehet a győzelemért harcolni. 

A Hyundai Andreas Mikkelsent indítja a lengyel versenyen a harmadik autóval, aki ugyancsak tudott már egyszer nyerni ezen a futamon. Korábbi győztesként még Thierry Neuville áll rajthoz a június végi futamon. 

19 gyorsasági szakasz vár a Lengyel Rally mezőnyére

Szardíniánál jóval kevesebb, mindössze 23 Rally2-es autó indul Lengyelországban, azonban a WRC2-es győzelemért így is nagy csatát vívhat Oliver Solberg, Sami Pajari, Nikolay Gryazin, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, Teemu Suninen, Miko Marczyk. 

A Lengyel Rallyk történetében az idén 94 éves Sobieslaw Zasada a legeredményesebb négy győzelemmel. 

Friss