back to top
2024. július 27. 02:03

KezdőlapWRCMillener: Fourmaux egy éves hátrányban van a WRC-élmezőnyhöz képest

Millener: Fourmaux egy éves hátrányban van a WRC-élmezőnyhöz képest

-

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője pozitívan értékelte a fordos csapat Szardínia Rallyn mutatott versenyét, melyen Grégoire Munster az ötödik lett, míg Adrien Fourmaux műszaki hiba után tudott pontokat szerezni. 

“Adrien Fourmaux pénteki és szombati tempója nagyon pozitív volt – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Vasárnap azonban nagyon pontot szeretett volna szerezni és már korán hibázott. Később azonban a Power Stage-en javítani tudott.” 

Az M-Sport Szardínián is folytatta pontszerző sorozatát. 

“Ismét két autóval sikerült célba érni, és már csak egy versenyre vagyunk attól, hogy 300. alkalommal szerezzünk pontot sorozatban. Jó lenne, ha ezt sikerülne elérni a Lengyel Rallyn.” 

Millener csak egy negatív dolgot talált a megújított Szardínia Rallyn

“Adrien tempója kicsit elmaradt ezúttal az élmezőny gyorsaságától, azt hiszem, hogy nagyjából egy éves hátrányban van e téren Sébastien Ogier-tól, Ott Tanaktól és Thierry Neuville-től. Ennek ellenére nem panaszkodhatunk gyorsaságára. Sajnálatos, hogy műszaki hibával kellett szembesülnie és ki kell deríteni, hogy mi okozta ezt. A meghibásodott alkatrész teljesen új volt az autóban. Szeretnénk minden versenyen olyan megbízható autót adni a versenyzőknek, mint amilyeneket a Szardínia előtt tudtunk adni, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Szardínia a szezon egyik legdurvább versenyen.” 

A Rally Világbajnokság június végén Lengyelországban folytatódik. 

Friss