back to top
2024. július 27. 02:45

KezdőlapWRCHamarosan bevezethetik a sisakkamerát a WRC-ben is

Hamarosan bevezethetik a sisakkamerát a WRC-ben is

-

Szardínián pozitívan fogadták a versenyzők a Forma-1-ből már jól ismert sisakkamera bevezetését a WRC-ben is, így az újítás hamarosan megjelenhet a Rally TV közvetítésében. 

A WRC+, majd a 24 órán át elérhető Rally TV közvetítései már évek óta elérhetőek, azonban a modern technika ellenére is előfordul, hogy hegyek közti szakaszokon, vagy rossz időjárás esetén nem sikerült a legjobb minőségű képeket sugározni. 

A közvetítés azonban jórészt élvezhető, és a szurkolók szórakoztatása érdekében a WRC Promóter szeretné bevezetni a rally világbajnokságon is a Forma-1-ből már jól ismert sisakkamera-rendszert, ennek érdekében pedig tárgyalások zajlanak a Stilo és a Bell gyártóval is. 

Ezen kamerák bevezetése még inkább képes lenne megmutatni, hogy a versenyzők mit is látnak a gyorsasági szakaszokon. 

Florian Ruth, a WRC Promoter tartalom- és kommunikációs igazgatója Szardínián elárulta, hogy az újítást jónak gondolják a versenyzők, azonban a megvalósítás még időbe telhet. 

„A WRC Promóter tárgyalást folytat a Stiloval egy olyan sisak kamera bevezetése érdekében, amit a pilóták és navigátorok által használt nyitott sisakhoz fejlesztenének ki – mondta Ruth a Dirtfishnek. – Nagyon fontos, hogy ezek a kamerák is kiváló minőségű képet tudjanak sugározni, hogy a szurkolók kitűnő minőségben élhessék magukat a versenyzők helyébe.” 

Friss