back to top
2024. július 07. 12:14

KezdőlapWRCLoriaux szerint a Neuville és Tanak közötti nagyobb rivalizálás csak jó lenne

Loriaux szerint a Neuville és Tanak közötti nagyobb rivalizálás csak jó lenne

-

Christian Loriaux, a Hyundai Motorsport csapatmenedzsere nem bánná, ha Thierry Neuville és Ott Tanak között rivalizálás alakulna ki, hiszen az azt jelentené, hogy mindkét versenyző jól szerepel a WRC-futamokon. 

A Szardínia Rallyn idén először került nagyobb bajba Thierry Neuville, miután szombaton kicsúszott és szuperrallyzni kényszerült, vasárnap ugyan maximális 12 pontot tudott gyűjteni, azonban Ott Tanak és Elfyn Evans is megtudta 18 pontra közelíteni a vb éllovas belga versenyzőt. 

“Egyértelműen fokozódik a rivalizálás, hiszen Thierry Neuville-hez igen közel került Ott Tanak a bajnokságban – mondta Christian Loriaux a belga RTBF oldalnak. – Ugyanakkor még csak hat versenyen vagyunk túl idén és hét még vissza van. Jelenleg azzal, hogy minkét versenyző jól szerepel, jó a csapatnak is. Azonban azt is láthattuk, hogy egy-egy ártalmatlannak tűnő hibáért könnyen nagy árat kell fizetni és ez lehetőséget ad a rivális versenyzőnek, hogy jóval több pontot szerezzen, mint a bajba került pilóta. Ott Tanak az utóbbi két murvás versenyen nagyon jól tudott szerepelni és Thierry Neuville szombati hibájának köszönhetően Szardínián képes volt korábbi hátrányát megfelezni.” 

Loriaux: Inkább számítottunk második helyre, mint győzelemre Szardínián

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha még tovább csökken a különbség a két Hyundai-pilóta között ismét akkora ellentétek alakulhatnak-e ki Neuville és Tanak között, mint 2022-ben. 

“Azt gondolom, hogy a rivalizálás fokozódása Thierry és Ott között csak egy pozitív probléma lenne, mert az azt jelentené, hogy mindketten folyamatosan jól tudnak szerepelni. Jobban szeretném ezt a helyzetet, mint egy feszültség nélküli szezont.” 

Friss