back to top
2024. július 05. 04:44

KezdőlapERCMiki Biasion visszatér a Lanciához

Miki Biasion visszatér a Lanciához

-

A kétszeres rally világbajnok Miki Biasion mindkét vb címét a Lancia csapatával érte el, az olasz legenda most pedig visszatér egykori gyári csapatához, hogy segítse a Lancia Ypsilon Rally4 HF fejlesztését. 

Miki Biasion 1988-ban és 1989-ben is a Lancia gyári csapatával tudott a csúcsra érni a WRC-ben, Olaszország egyetlen rally világbajnok versenyzője pedig visszatér az olasz gyártóhoz, hogy segítse a Lancia Ypsilon Rally4 HF fejlesztését, mellyel hamarosan visszatér a Lancia a rallysportba. 

“Nagy megtiszteltetés, hogy támogathatom a Lancia csapatát az Ypsilon beállításai és kezelésének sikerességében, amivel minél jobb autó lehet készíteni – mondta a 66 éves Miki Biasion a Dirtfsihnek. – Örömmel fogadtam el a felkérést, hogy a Stellantis Motorsport Team csapatánál dolgozzak a Lancia Ypsilon Rally4 HF fejlesztése során. Bízom benne, hogy sok fiatal versenyzőt inspirálhatok, hogy a Rally4-es Lanciával próbáljon meg profivá és bajnok versenyzővé válni.” 

Hivatalos! Visszatér a Lancia a rallysporthoz!

Biasion maga is keményen dolgozott azért, hogy a Lancia a rallysportba való visszatérés mellett döntsön. 

“Több éve dolgoztam már azért, hogy a Lancia visszatérjen a rallysportba. A Rally4-es autó elkészítése nagyon fontos és örömteli, hogy ismét olyan gyártó tér vissza ebbe a sportba, mint a Lancia.” 

Friss