back to top
2024. július 27. 01:33

KezdőlapWRCEvans már előre tekint az utóbbi versenyek kudarcai után

Evans már előre tekint az utóbbi versenyek kudarcai után

-

Elfyn Evans a jó szezonkezdet után az utóbbi két murvás WRC-futamon nem találta az igazán jó tempót, azonban a kudarcok ellenére is pozitívan tekint a következő versenyekre. 

Elfyn Evans az idei WRC-szezon első négy versenyén még jól szerepelt, hiszen a Montén harmadik, majd Svédországban és Horvátországban második lett, ugyanakkor Kenyában a negyedik helyen ért célba. Portugáliában azonban főként műszaki hiba miatt, míg Szardínián a takarítás miatt már kevésbé tudott jól szerepelni. Az olasz versenyen ugyan a negyedik helyet szerezte meg, de tempója nem volt összehasonlítható az előző versenyekével. 

Eközben Portugáliában és Szardínián is javítani tudott szereplésén Ott Tanak, aki így pontszámban beérte a walesi versenyzőt a világbajnokság második helyén. 

“Szardínia nagyon nehéz hétvégét tartogatott számunkra – mondta Elfyn Evans a WRC hivatalos oldalának. – Sokkal többet munka vár még ránk a hasonló versenyek előtt. A vasárnap már egy kicsivel jobb volt, jobb volt az autóban az érzés és az eredmények is javultak. Ennek ellenére összességében még sok munka vár ránk, hogy a hasonlóan nehéz szakaszokon javulni tudjunk.” 

Evans defekttel kezdte a Szardínia Rallyt, Ogier az élen

Evans azonban pozitívan tekint a következő három, gyors versenyre. 

“Jó hír, hogy a következő három verseny más karakterisztikájú pályákon zajlik majd. Tudjuk, hogy az autó erős és jól működik a gyors pályákon. Nagyon fontos lesz a versenyekre való felkészülés és az önbizalom visszaszerzése.” 

A következő három WRC-futamot Lengyelországban, Lettországban és Finnországban rendezik. 

Friss